STRIEBORNÉ PERLY - biely čaj
Len svižné a skúsené ruky čínskych majstrov dokážu dať čajovým lístkom dokonalý tvar a vynikajúcu jemnú chuť. Biele čaje sú pravou delikatesou, ktorej kvalita závisí na tisíckach drobností. Od pestovania a starostlivosti o čajovníky cez presný okamih zberu až po šetrné spracovanie. Keď sa potom Strieborné perly ocitnú u vás doma, venujte ich vychutnávaniu pozornosť. Stoja za to!
Zloženie
Biely čaj Silver Pearls 100%Nálev a chuť čaju
Vynikajúci biely čaj dáva svetlo žltý nálev, ktorý chutí mimoriadne jemne a prírodne. Nie je zvieravý, preto si obľubu nachádza u väčšiny, aj začínajúcich, čajových milovníkov. Na poschodí zanecháva sladkastú stopu a chuť na ďalší dúšok.
Pôvod čaju
Biele čaje sú čínskou špecialitou, ktorá je vyhľadávaná ľuďmi na celom svete. Sú mimoriadne delikátne a svieže. Môžu za to čajové púčiky, ktorých sa v bielych čajoch nachádza skutočne veľa. Väčšina produkcie bieleho čaju pochádza z čínskej provincie Fujian, konkrétne oblastí Jianyang, Fuding a Songxi. Kopcovitý terén, horská pôda a početné zrážky sú pre rast vysokohorských čajovníkov ideálne.
Zberu čajových lístkov je venovaná veľká pozornosť - ich výber je mimoriadne prísny (zbierajú sa len veľmi mladé lístočky s jemným bielym páperím) a tiež doba presne stanovená (väčšinou ide o prelom marca a apríla). Výrobný proces je trojfázový: zavädnutie, nahriatie a tvarovanie. Podľa skúseností farmárov je najlepšie nechať lístočky zvädnúť na čerstvom vzduchu. To ale nie je vždy možné, v čase dažďov preto prebieha tento krok pod strechou. Prirodzená oxidácia, ktorá v lístkoch započne okamžite po odtrhnutí, je zastavená nahriatím, a to buď pomocou horúcej pary, alebo na rozpálenej panvici. Potom nasleduje sušenie a ručné stáčanie do drobných perličiek.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
70-80 °C | 2-3 minúty | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
8. 2.
15. 4.
15. 4.
27. 11.
17. 9.