OOLONG KRÉMOVÝ KARAMEL
Zdravý a ešte tak moc dobrý! Polofermentovaný Oolong dáva vynikajúci základ pre chuť famózneho karamelu. Spoločne tvoria maškrtu, ktorá poteší chuťové poháriky a pohladí srdce, mozog, žalúdok aj pleť. Populárny Oolong má totiž rad zdravotných benefitov. Pri pravidelnom pití dokáže skoro zázraky. Len to skúste...
Zloženie
Oolong 83%, Kúsky karamelu (kondenzované mlieko, cukor, maslo) 10%, Kvet nechtíkaNálev a chuť čaju
Nálev má svetlo oranžovú farbu a krásnu, karamelovo sladkastú vôňu. V chuti sa premieta zemitý základ Oolongu, ktorý dopĺňa a vyvažuje krémový karamel.
Pôvod čaju
Oolongy z Taiwanu patria k svetovým špičkám. Pestujú sa prakticky na celom území tohto ostrovného štátu. Ich špecialitou je atypická výroba: lístky čajovníkov čínskych sa po zbere nechávajú zavädnúť na priamom slnku. Potom sa nimi naplnia veľké bambusové koše, s ktorými miestni farmári trasú tak dlho, kým lístočky nezkrehnú a nepokrčia sa. Podľa toho, ako veľmi má byť čaj fermentovaný, je určená doba, kedy sú ponechané v koši. Prirodzenou oxidáciou enzýmov zmenia ístky farbu aj chuť a arómu. Fermentácia sa pohybuje od 8 do 85 percent. Nakoniec je čaj sušený, veľakrát ešte rolováný alebo zvinovaný. Taiwanský Ooolong sa vždy vyrába ako celolistový.
Aby sme dosiahli dokonalé vyváženie chutí a vôní, pridali sme k Ooolongu okrem kúskov karamelu tiež prírodnú arómu. Pretože neobsahuje žiadne synteticky vyrobené látky, nemusíte sa obávať, že by boli zdravotne závadné. Prírodná aróma v najvyššej kvality nespôsobuje pálenie záhy, nedráždi žalúdok ani neprekysľuje organizmus.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Návod na prípravu
- OOLONG ŽIEN-šen zalejte vodou s teplotou 80-90 °C, v pomere 1-3 čajové lyžičky (2-4 gramy) na 250-300 ml vody.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je cca 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
22. 4.
25. 8.