YUNNAN BLACK PREMIUM - čierny čaj
Veľmi intenzívny zážitok! Prémiový Yunnan má silu ako Herkules. Tmavo červená farba nálevu dáva jasne najavo, že nepôjde o žiadny čajíček. Z tradičnej čínskej čajovej záhrady vám privážame delikatesu pre skutočných nadšencov. Dajte si Yunnan Black Premium namiesto dopoludňajšej desiaty - budete sršať energiou a dobrou náladou až do večera.
Zloženie
Čierny čaj Yunnan Black Premium 100%Nálev a chuť čaju
Čierny čaj s delikátnymi lístkami spoznáte podľa veľkého množstva zlatých tipsov. Jeho nálev je tmavo červený, prírodne aromatický. Chuť je skutočne plná - trpkosť maximálna, intenzita stopercentná. Kto chce ochutnať čierny čaj v jeho najoriginálnejšej podobe, musí siahnuť po Yunnan Black Premium!
Pôvod čaju
Čínska provincia Yunnan je spájaná s čajovými záhradami odnepamäti. Do nedávnej doby bola synonymom zeleného čaju, ale v posledných desaťročiach raketovo rastie aj záujem o jej čaj čierny. Je pravdou, že miestni ľudia ho toľko neuznávajú, ale na svetových trhoch je po prémiovom čiernom čaji z Číny veľká zhánka. Dosahuje totiž maximálnu kvalitu. V Junnane je tradícia pestovania čajovníkových kríkov vraj viac ako dvetisícročná. Najstarší dodnes žijúci čajovník v Junnane má 800 rokov!
Výroba čierneho čaju začína pri úrode - pre potreby Yunnan Black Premium sa šklbú mladé púčiky a niekoľko najbližších lístkov. Po zvädnutí sú rolované, čím sa z ich buniek uvoľní šťava. Vďaka nej začne čaj fermentovať. Proces oxidácie enzýmov je prísne kontrolovaný - manažér plantáže sleduje dobu fermentácie, teplotu čaju aj vlhkosť. Keď uzná, že je fermentácia na konci, sú čajové lístky sušené.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 3-5 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.